En nybörjarmanual för norska Timberland Feline

Det vi älskar med kattdjur är att det finns ett så stort antal av dem. De är alla så unika, och varje ras har sin egen intressanta uppförande, böjelser och stil. I den här bloggserien undersöker vi de mest kända kattvarianterna för att på bästa sätt förstå dem och hjälpa dig att komma fram till en slutsats om huruvida du borde lägga till en till dina nära och kära.

Idag ska vi undersöka den underbara, omhuldade och förtrollande norska skogskatten, eller “Wegie” för kort. Vi lär oss:

Vad är ett norskt Backwoods-katdjur?

Hur de än kan tyckas vara små fjällkatter, är den norska skogskatten verkligen en tränad sort som är oerhört vänlig och omhuldande. På grund av sin uppfödning är de intensiva små kattdjur, redo att utstå mycket grymma miljöer, i allmänhet ner till sin extraordinära päls och solida form. Norwegian Woods-katten har blivit gradvis berömd under lång tid, med ett underbart utseende och ett lugnt uppträdande som stödjer dess breda tjusning.

En fascinerande verklighet med norska Timberland Feline är att de är vattentäta! De är uppfödda för snön, så de har ytterligare lager av päls, som skyddar huden från kyla och väta – så oavsett om deras yttre lager av päls blir blött, är de fortfarande behagligt varma och torra längre ner. De bär i princip en långvarig parkas.

Historien om den norska skogskatten

Norwegian Woodland Feline kommer, som namnet rekommenderar, från Norge. Sanningen att säga, långt innan de tämdes, slingrade sig Wegie de skandinaviska skogarna och gav upphov till olika notiser i många norska folksagor. Faktum är att en del accepterar att deras föregångare åkte med vikingar på deras norrländska långbåtar under strejker och gick omkring som musare.

Utseende av den norska Backwoods Feline

Dessa kattdjur är framstående i sitt land för att vara en extrem sort som är lämplig för att ta sig igenom långa nordiska vintrar och kalla temperaturer. De är en stor variation av kattdjur med halvlånga, tjocka höljen. Norska Backwoods Felines är rejäla, normala trackers med en stark kant som är både snabb och spretig.

Dessa kattungar blir då och då förväxlade med Primary Coons – och du hade ursäktat att du tänker så, eftersom de är anslutna. Trots det finns det kontraster, som vi snart kommer att undersöka.

Vilken ton är det norska skogskattet?

Norwegian Woodland Feline kommer till denna värld i en mängd kappor, inklusive syren, choklad, grädde, grovel och hög kontrast, för att ge några exempel.

Skillnaden mellan en norsk Timberland-kat och en Maine Coon

Individer blandar ofta ihop det norska skogskattet med Maine Coon, en annan enorm sort. Vissa accepterar verkligen att Maine Coons släpps från Norwegian Woods Felines. En av de viktigaste skillnaderna är huvudformen. Medan den norska skogskatten har ett mer tresidigt ansikte, är Maine Coonens rundare.

Kunskap kommer också in i situationen. Maine Coons, allt övervägt, är smartare (förlåt, Wegies). De är verkligen snabba att lära sig och få nya lurar på bara några sekunder. Du kan faktiskt träna en Maine Coon att promenera med bly och sadel, medan norska Timberland Felines inte kommer att tro att någonting borde göra med sådana hundliknande affärer.

Uppförande klokt, medan de två kattdjuren är utsökta och känsliga, är Maine Coons mer hundliknande i sin metodik, planlöst trogna och följer dig från rymden till rummet. Norweigan Woods, hur som helst, är något mer fristående och gynnar ett mer kattliknande sätt att hantera kärlek. Dessutom är Maine Coons anmärkningsvärda för sin lilla kattliknande livlighet som varar långt in i vuxen ålder, medan Norwegian Woods för det mesta är mer lättsam (eller trög, ärligt talat).

Instruktioner för att få din apatiska katt att träna

Normal belastning av en norsk Backwoods-kat

Norwegian Backwoods är en stark sort — det finns bara en större mängd av dem att vårda! Killar kan väga så mycket som 7 kilo medan honor kan bli runt 5,5 kilo.

Disposition av norska Timberland Feline

Den norska skogskatten är en öm sort, benägen till tröghet när de inte är testade eller förstärkta. Detta är viktigt – de bör hållas sysselsatta för att uppfylla sina normala impulser när de befinner sig i ett jakttillstånd. Norska Backwoods Felines är de mest lämpliga för ett klimat som ger dem möjlighet att jaga, leka och undersöka, så att de kan njuta av sin energi. Trots att de är skarpa spårare, har norska Timberland Felines en sort och känslig natur och mognar sent, vilket tar så länge som fem år för att växa helt.

De får lite marginal att lita på och forma band med sina ägare, men när det bandet har skapats är det norska kattdjuret en orubblig och kärleksfull vän. Under stilleståndstider är norska Timberland Felines lättsamma och uppskattar att anlända till höga ställen för både uttag och för att kika ner på vad som händer under. Norwegian Woods Felines är sanningen att säga längre i bakbenet än de är mot framsidan, viktigt att de är magnifika trädklättrare!

Din normala klättrare kommer att vårda våra extravagans kattklättrare

Faller Norwegian Backwoods Felines hår?

Wegie har en halvlång dubbel päls. Men det kommer utan tvekan att kräva stöd, det är för det mesta enklare att hantera än andra långhåriga varianter. Trots det är våren ett idealiskt tillfälle att se upp för dina norska skogar – det är den punkt då den gör det mesta av sin utgjutning. I händelse av att du är särskilt känslig för kattpäls och du helst inte vill sköta skötseln bör du hellre tänka på en Siamese, Sphynx eller Russian Blue.

Vad är den förväntade livslängden för ett norskt skogskat?

Hoppas att ha din utsökta kattkompis runt ett bra tag. I händelse av att de är i duktiga händer och omhuldade, har Norwegian Woods Felines en framtid på 15 år eller mer.

Norwegian Woods Feline: Wellbeing Contemplations

De kallas också för en stark sort, utan några större genetiska problem, och kräver bara standardförberedelser för att garantera att deras jackor håller sig i toppskick. Det rekommenderas att förbereda en gång i veckan för att eliminera dött hår. Denna ras är också benägen att utveckla vax inuti sina enorma, spetsiga öron, så oavbrutet hänsyn förväntas garantera att en blockering inte skapar.

Norska Backwoods Felines är ett extraordinärt familjedjur

Med varma karaktärer är Norwegian Woodland Felines det bästa beslutet för familjer. De kommer att flytta av ungdomar i händelse av att de behöver en möjlighet för sig själva men är generellt känsliga och tålmodiga till sin natur. De kommer också att samexistera med hundar. Likaså med alla stora variationer, i vilket fall som helst, skulle vi kontinuerligt föreslå att alla små barn får följa med när de är runt en norsk Timberland Feline.