Den fantastiska norska skogskatten

Faktum är att även namnet på denna enorma, halvlånghåriga katt väcker symbolik av vikingar och grovhet. Denna sort, känd som Skogkatt på sin lokala plats där det finns Norge, den norska Timberland Feline har förvandlats till en berömd kompis här i USA på sistone och från ena sidan av planeten till den andra.

Den norska Timberland Feline är ett enormt starkt kattdjur och det tar normalt cirka 4 till 5 år att nå standardstorlek. Deras arv designades allmänt, i Norges timmerland, vilket är anledningen till att de spåras upp i norsk folklore och barns fantasier.

Rolig verklighet #1: Det var logiskt en Viking Feline

Nej, verkligen! Viking Feline! Det norska namnet för denna katt är Skogkatt, vilket i verklig mening antyder Backwoods Feline. Det här kattdjuret var nästan säkert den typ av beslut för Norges vikingar att välkomna på båtarna med dem under resan, men ändå för vänskap, oavsett råttkontroll.

Rolig verklighet #2: Andra stora kriget fick dem nästan att försvinna

Det skedde en kraftig minskning av fullblodet Norwegian Woods Feline på grund av hybridisering med fritt vandrande hemodlade korthåriga kattdjur i Norge, vilket ledde till att uppfödare och fancier var noll i att föryngra sorten. Ansträngningarna krävdes att skjutas upp som ett resultat av det andra stora kriget, och det fanns en period som reproducerare betonade att den norska Backwoods Feline skulle gå förlorad helt.

Rolig sanning #3: De förväxlas ofta med Maine Coon-katter

Med sitt halvlånga hår och kritiska längd, misstas den norska skogskatten ofta för sin familjemedlem, Maine Coon-katten. Det finns kritiska faktiska kontraster, men dessutom en enorm karaktärsskillnad.

Rolig verklighet #4: De kan helt enkelt “på sitt eget specifika sätt”

Medan Maine Coon Feline är känd som hunden i kattvärlden, är norska Backwoods Felines exceptionellt autonoma, extremt regionala och inte mottagliga för att bli tagna trots deras önskan om motsatsen. De kan vara exceptionellt beundrande och trogna kattdjur, men de borde ha möjlighet att fatta beslut enligt sina egna preferenser.

Rolig sanning #5: Men låt inte det lura dig – de är exceptionellt vänliga (när de behöver vara det)

Norwegian Backwoods Feline är utomordentligt känslig, extremt smart och mer mångsidig för förändring än många olika kattdjur. Trots sitt arv från den kyliga skogarna i Norge, är de en omtänksam sort som mycket hellre nästar sig än jagar.

Rolig sanning #6: De arbetar för viruset

De har en väldigt skyddad och vattentät dubbel päls som är tänkt att ta sig igenom det otäcka skandinaviska klimatet. De har likaså stora och tofsade tassar som associeras med att korsa snö och is. (Detta uttrycks, likaså med många långhåriga kattdjur, vecka för vecka borstning och exceptionell hänsyn på våren är betydelsefullt!) De kommer också ganska ofta att äta mycket mer än olika kattdjur, till viss del för att bygga upp för kylan, och dessutom för att hjälpa deras större hölje.

Rolig verklighet #7: De kan ändra sin röst

Som nyligen nämnts är den norska Timberland Feline en ofattbart mångsidig varelse. De har en lugn röst vanligtvis med en twitter som tvättbjörnar i naturen. De har ett fågelliknande ljud som de gör medan de samtalar med varandra. Icke desto mindre, förutsatt att de befinner sig i ett klimat som förväntar sig att de ska “ropa ut, till exempel ett hem med hundar eller upprörda ungdomar, kan och kommer de att utöka volymen och ändra sitt sätt att tala för att garantera att de blir uppmärksammade. Denna ras kan vara exceptionellt krävande (en gång till, baserat på deras förutsättningar), och kommer att ändra sin röst för att ses eller få sina krav uppfyllda.