5 ilsket dämpade verkligheter om norska Backwoods Felines

Då och då misstog de sig för sin liknande kusin, Maine Coon, och norska Backwoods Felines störtas från en lång kö av katter som är täckta i hemlighet. Har de tappat från champion kattdjur? Är det säkert att säga att de är en idealisk motivering bakom vissa skandinaviska fantasier? Allt annat lika, med sina tjocka, mjuka höljen, enorma storlekar och behagliga uppförande, är det någon som är förvånad över att denna ras fortsätter ända fram till nu? Följande är 10 argt fleecy verkligheter om norska Backwoods Felines – eller “Wegies” som de ömt kallas!

1. Deras början är förbryllande.

Det som är säkert med den norska skogskatten är att det är en gammal sort. Hypoteser om början av denna vadderade katt. De kunde släppas från kattdjur som vikingarna använde som mousers på sina båtar i Extraordinary England. Eller å andra sidan kan deras föregångare vara långhåriga katter som fördes till Skandinavien av korsfararna.

2. De är vattenavvisande.

Inte din vanliga annons för ett kattdjur, utan snarare här har du den! Norwegian Woods Felines är kända för sina tjocka, dubbelskiktade pälsar som verkligen stöter bort vatten. Deras pälsplagg är i grunden vattentäta tack vare det grova yttre lagret av päls och tjockt underlag. De är dessutom utrustade med sin egen kallare årsutrustning, bildligt talat, med tofsade öron och tår, som fungerar som vanliga öronskydd och snöskor. I grund och botten togs dessa kattdjur till världen för uthållighet i naturen!

3. De är omringade av legender.

Den nordiska gudinnan Freyja var tänkt att vara en kattälskling, och hennes vagn porträtterades i vissa fall som dragen av två kattdjur!

Denna vilda, fleecy katt kunde också ha fyllt i som motivation för ett fantasifullt djur i norska legender! Dessa fantasier diskuterar skogkatt (“backwoods kattdjur”) som är tänkt att vara ett kolossalt kattdjur som levde i bergen och hade möjlighet att bestiga rena stup ansikten som ingen annan katt skulle kunna.

Norska Backwoods Felines är kända för sina kapabla klättringsförmåga – och deras enorma höjder kunde ha bidragit till denna fantasi! Faktum är att norska skogskatter i Norge klassificeras som “skogkatt” till och med hittills!

4. De är enorma.

“Wegies” är kända för att vara en av de största typerna av hemodlade kattdjur. De är för det mesta mycket större än ditt typiska husdjur, och överraskande nog några små hundar! Som du kan se på bilden över är dessa enorma katter till och med motståndarrävar i storlek! Norska manliga kattdjur kan styra resultaten någonstans i intervallet 13 till 22 pund.

5. Sorten försvann nästan.

Oavsett hur värderad av ranchägare och sjöfarare som en specialistmouser, var den norska skogskatten som en oförfalskad sort nästan förlorad till uppfödning med fritt slingrande egenodlade korthåriga kattdjur i Norge. Kattälskares ansträngningar att rädda sorten stoppades under andra stora kriget, och sorten var nästan förlorad.

Ett myndighetsuppfödningsprojekt säkrade mångfalden för människor i framtiden. Det erkändes auktoritativt i Feline Fanciers’ Relationship 1987.