Bästa kattleksakerna för inomhuskatter

Bsta kattleksakerna fr inomhuskatter

Introduktion

Kattleksaker för inomhuskatter finns i stort antal. Men vilka är de bästa? Det finns ett antal faktorer att ta hänsyn till. Följ vår guide för att ta reda på vilka kattleksaker som passar bäst för din katt.

Varför är kattleksaker viktiga?

Katter lever i allmänhet ett liv inne och behöver aktivitet för att undvika tristess. Denna aktivitet låter dem utforska, utveckla beteendet, få motion och ibland tillfredsställa instinkten att jaga. Kattleksaker kan erbjuda en resursrik miljö som är säker för kattungar och passar bekvämt inomhus någonstans.

En viktig anledning att köpa kattleksaker är att den kan hjälpa till att sluta borra, skrapa eller gnagga på möbler eller andra möbler som en katt kan hitta hemma. En annan anledning är att det stöder ett helt friskt liv genom aerobisk träning och ger mental stimulans. Regelbunden lek med sin främling minskar stresshormoner som stimuli av glädjehormoner. Det bidrar också till att brista tristesse-perioder som kan stoppa nya problembeteenden, såsom skador på hemmets föremål, utkrävande beteende gentemot husdjur eller maktspel.

Genom antingen lokala butiker eller onlinehandeln kan du ge din katt en bred variation av leksaker och passerade tid med push-overumlekar, inklusive:

 • mattor-ka 1 rspelare
 • snygga dragspel
 • 3D-designade matpinnar
 • mjuka bollar
 • tuggben
 • vattenpooler
 • gnawssaker

Katter lever ofta lite ensamma dagliga liv tillsammans med deras familjer; men de har fortfarande blivit skapade som jägar-kreaturer, vilket gör det naturligare för dem att vilja ha uppmuntran i form av lekfull interaktion – med dig!

Fördelar med att köpa kattleksaker för inomhuskatter

Kattälskare vet allt för väl att inomhuskatter behöver stimulans och aktivitet för att överleva och må bra. Tack vare modern teknik, design och innovation finns det ett brett utbud av kattleksaker som kan hålla dina husdjur sysselsatta hela dagen. Lekar kan hjälpa din katt att utsöndra spänningar, förlora övervikt eller stimulera mental aktivitet beroende på typen av lek. Här är några av de största fördelarna med att införskaffa leksaker till inomhuskatter:

 • Det ger starkare muskler och leder: Har din inomhuskatt nedsatt rörelsefrihet? Fysisk aktivitet bidrar till bibehållen styrka samt styvhet i muskelfiber, ledband och leder samtidigt som du hjälper dem att bli bekväm med sin miljö.
 • Träna lydnad genom lekar: Vi vet hur svårt det kan vara ibland att träna katter, men med hjälp av olika typer av leksaker som intresserar dem kan du använda belöningar för att lova henne gott andanm de uppfyller lagda regler.
 • Fångar deras intresse: Kattungar utforskar ofta omgivningen genom sysslor, så om du vill undvika problem erbjud en variation av leksaker för din litters nyfikenhet.
 • Ger tidig socialisering: Nya miljöer framprovocerar ofta rädsla i unga katter, med leksaker som giriger de emotionella svaren, vilket garanterat leder till ett mindre stressat tillsammansliv!
 • Underlätt lifetime bondning mellan matstunden tack vare matappsmedlekar: Pusslingleksaker kan utmaning din inomhusdjur mentalamil intensifiera matupplevelsen varje gång du mata dem!

Typer av kattleksaker

Att hitta lämpliga kattleksaker för din inomhuskatt är inte lätt. Letar du efter något som är roligt och stimulerande? Många olika typer att välja mellan! Det är viktigt att hitta rätt för att hålla katten aktiv och kreativ. Ta en närmare titt på några av de bästa leksakerna för inomhuskatter.

Kattnät

Kattnät är ett bra sätt att underhålla din inomhuskatt. Det är en leksak som innebär att katten kan leka med något som sparkar, biter, hoppar eller hånar utan att föröda annat. Det finns många olika typer av kattleksaker som katter kan njuta av – men det är viktigt att välja det typen som passar ditt husdjurs behov och personlighet bäst.

Kraftiga Kattnät: Kraftiga kattnät är tåliga och hållbara och ger massor med underhållning för alla stora och högljudda katter! De kommer vanligen i olika designade teman, från delfiner till pingviner, vilket tilltalar alla typer av inre djurisk personlighet. Kraftiga mattor har vanligen rörelserdetektionssensorer eller rörelsesportsdetektor teknologi för att utlösa spelet medan djuret leker!

Interaktiva Kattmattor: Dessa mattor har interaktiva funktioner som ljus- och ljudspel för extra stimulans! De flesta interaktiva mattorna har spelfunktioner som blinkande lysdioder eller raspande effekter; de kan antingen styras manuellt eller aktiveras automatiskt när djurets lektriggas från tryckpunkten.

Bajs-) Krocketmatta: Har du en strategisk tikat? Ge dem en bajs-, reps- eller rumskrocketsleksak för att träna deras mentala problemlösningsförmåga och promeneringsfysik. De flesta skallarna är gjorda av bajspelsspecialister med enastående processorprestanda – vilket säkerställer excevideospelning igetal flyttaltryck nivauvs aktiviteter – ibland ges de smakeliga godbitar bara genom att lösa uppgifterna laget tilldelats ordentligare!

Kattmattor

Kattmattor är en av de populäraste leksakerna för inomhuskatter. De flesta kattmattor har formen av en valvformad tunnel som är bekväm för katten att ta sig igenom samt prylar som hänger i öppningarna. Det finns många olika sorters katttunnel-mattor att välja mellan beroende på vilken stil din katt gillar, och det finns också olika typer av tröskor och broar som hjälper dem att upptäcka.

Klassisk blandvalvtunnel – Den klassiska blandvalvtunnel har tre åsar och kan stollas på olika sätt, beroende på hur mycket yta som behövs för din katts lek. Dessa mattor är bekväma och luftiga, erbjuder gott om spelmöjligheter för den aktiva katten, plus bollförsedda tuneldesigner med mummelpapper eller fjädrar för extra stimulans.

Multi-layer Tunnel-matte – Multi-layer Tunnelmatte består ofta av ett utbud av separata remsor prickskyddsmaterial hopfogade till en dubbel vinkelformad tunnel som är bekvämt tillgänglig från begge sidor. De höga sidorna ger extra lounging ytor samtidigt tillhandahåller stabiliteten i strukturen, medan bundna band la till mer motstaysaeriety att rymma de snabba fluktueringarna i humören på din driftiga little one!

Turbo Tunnels – Turbo Tunnels erbjuder bollsiktarhjul i borrformade tunnlar som lockar upp dina pelageone’s jeaperity naturliga instinkter, plus tre lager skumgummi mattingler tyger for uppsaltningsstimulans skedesvis roller glideralong. -Play nødder & musikalisk reagensglas snackskin! Den stora tunnel öppningen gör det lätt att ta sig igenom nivåerna varje tunnel kan stode separatlikkenheter efterbehov!!

Kattlådor

Kattlådor är en av de viktigaste leksakerna för katter som hålls inomhus. Det hjälper inte bara dina katter att hålla rent, utan det ger dem också ett säkert ställe att leka med objekt de gillar. Skapande av en lugn miljö för katten är avgörande för deras välbefinnande.
Kattlådor finns i flera olika storlekar, typer och former som passar både rummet och kattspecifika behov. Vanliga typer av lådor inkluderar:

 • Urinpuckerkattlådor: Den mest grundläggande typen som används för faststoffstyp av urin och faststoffstyp av tarmavfall samlas upp och tas bort regelbundet.
 • Koprokatlådor: Koprokatlådan har ett annat medium, vanligtvis pelleterat eller granulat, placerat på botten som absorberar den flytande urinen men till skillnad från urinpuckerkattlådan sequesterar grudherfsten fridlysesatser produced by acetkatten.
 • Katt Toilets: Dessa är lite annorlunda än koprokatlåda och inkluderar spolningsfunktioner som säkerställer att omgrupperat beteende befriar exkrement fysiskt bara genom att trycka på spolningsknappen, vilket främjar naturlig kattleverans.
 • Kattstrandskablar: De brukar användas oftare med mindre djurarter eftersom de inte är så grunda, men kan leda till frustration orsakad av misslyckat skifte i letar efter godsaker. Ung mannen håller på att försöka leta som mer pluss dela utrustning.
 • LitterBox Duffelsacksbaserte Laterala Wayers: Dessa är designade för att en soldat ska ha en ul-kuppservitör som används för att sköta ritningssystemet. Skåpet ska göras rent och inuti detta skåp skulle syra massabutiker vara formerade för att ge specifikt tillverkaren perfektion i formningsprocessen. Dessa slippers insjöpades specifikt till förminsryggade leverantörer och deras tjänster omfattade Lateranarna Niltanell Hauling Services, omgruppering av mantagare, rensningsgrupper och stående azoriska tvångsomhändertaganden.

Kattgrindar

Kattgrindar är en populär och praktisk lösning för att förhindra att katter kommer in på platser där du inte vill ha dem. Det är särskilt användbart om du har en öppen planlösning hemma som kan vara svårt att markera områden som ska vara off-limits. Med ett nylleveranserat grind för katt, kan du blockera samtidigt access till områden som ett visst rum, den stängda trappen, eller trappa till andra våningsplan.

Kattgrindar finns i tre huvudsakliga typer:

 1. Luftburar kan ofta vara den mest prisvärda grindalternativet men de ädelstens mycket stora utrymme när de installeras, vilket ibland inte passar med existerande designlayout i hemmet.
 2. Stativ grindar erbjuder en stabilare uppförande och mest flexibilitet när det gäller justering efter olika grannskapspanelstorlekar. De utnyttjar dock ofta mycket mer yta än vad luftburarna gör.
 3. Fold-grind design minimerar lite om utrymmet ackumuleras av foldras panelerna snyggt upp mot den lodräta delen av dörren.

Kattstänger

Kattstänger hjälper katter att förbereda sig för att hoppa, klättra och experimentera med sina instinkter. Köp ett kattspinn igår om du är intresserad av att ge din katt ett aktivt innehåll till sitt dagliga liv. Olika typer av kattspinnar finns tillgängliga för dig att välja mellan.

Dessa inkluderar:

 • Vandringsstav: Den här typen av stång har vanligtvis en fladdermöss som är fylld med leksaker och andra utmanande bitar som dina inomhuskatter kan leka med i timmar. Den har ofta upphöjda baser som gör den mottaglig för stora rovdjur, vilket låter dem nå svårtillgängliga platser på torget.
 • Torn: Det här är den typiska moderna stilen av ett kattrack. De är ofta utformade på ett intressant sätt med platser som ligger nedsänkta ovanför dem, och de innehåller ofta trappor och plana ytor samt en eller flera grottor som erbjuder det perfekta gömstället för din furry varelse.
 • Behagliga spinnar: Mycket populära bland bostadskatter, den här varianten stolpar varieras från mer basala modeller till riktiga arkitektoniska mönsterstsmonstrum! Fyllda matnyheter, skumvaror och andra unika sett gillar denna typ av spinnar en bred publik.
 • Deluxe Spins: Dessa modeller representerar toppen av marknaden då det gäller kattspinner – byggda från diversifierade material, de erbjuder lyxiga funktioner som inte bara ger underhållning utan förbinder återspass prylar på skilda nivåer du kan hoppa mellan; perfekt för extra aktiva djur!

Köpguide

Att ha en inomhuskatt kan vara kul, men det kan också bli tråkigt. Stimulans och roliga leksaker är nödvändiga. Det finns många olika typer av leksaker som håller katten underhållen och utvecklar dess förmåga.

Vi tittar närmare på vilka leksaker som är bäst för inomhuskatter. Vi ser även vilka typer som finns och vad man ska tänka på när man köper leksaker.

Material

Inomhuskatter ökar i popularitet och det är uppenbart att äga en innekatt kräver extra planering. Köpet av bra kattleksaker är ett viktigt val som föreningar av kattägare rekommenderar att ta på allvar. Beroende på din rumsindelning eller dina egna preferenser, bör du välja leksaker med säkerheten och bekvämligheten hos den lilla djurhållaren i åtanke.

Viktiga egenskaper för material som används till leksaker:

 • Plast: Plastleksaker ses ofta som “sjukvård” produkter på grund av deras styrka och de relativt billiga priserna. De kan vara gemensamma leksaker, men det finns många gånger undantag med tanke på skadliga kemikalier i plast. För detta skäl hittar du de flesta plastleksakerna för inomhusdjur sorterade fritt från giftig PVC och vinylester eftersom dessa kan vara skadliga för både djur och människor om de kantas eller bitas sönder.
 • Trä: Träleksaker har en tendens att fungera bäst för de allra minsta familjemedlemmarna, men deras varaktighet lönar sig förr eller senare. De leder till renare miljöer än andra typer. Träleksaker kan ofta rengöras med tvättvatten om den borttagbara delen ges åt djuret.

Materialpreferensen beror sedan mycket på typ av lekar som din katt garanterat tycker om, men till skillnad från informella utomhusdjur måste man double-checka med säkerhetsmålsästabets Lekaksrichtlijnen innan mobilpassning urusnowiiyssses toarners omfameng orgigenide (center for poalkydalanboos oyifssse) för att se till demne holde sig solider barwa fixlocky prodceret galuutapressrycesexue gitigoatator).

Storlek

Storleken på katteräntan varierar beroende på vilken form av leksak du väljer. För att hitta den bästa storleken för just din katt, kommer du att behöva förstå tre grundläggande termer: liten, medium och stor. Konsultera din veterinär om du är osäker på vad som passar dina husdjurs behov och livsstil.

Liten: Litenkattsaker är perfekta för små katter eller busiga kattungar som helt enkelt har lite mindre energi. De flesta liten produkter mått lite mindre än 7 cm i diameter eller delas in om de har små delar som inte kan sväljas. Dessa kan tjäna syften från att öka nyfikenheten till att ta itu med stress – du måste bara uppmuntra din katt att leka!

 • -Rullande bollar
 • -Ljusare ben
 • -Klockan leksaker
 • -Ringkaninmösspelare

Medium: Mediumkattsaker är en god mellanstorlek när man jämfört leksakerna med enskilda djur och strider osv till de minsta versionerna, men håller fortfarande deras friskhet och rekylförmåga på plats! Du hittar Baserat alla sorters olika typer av mediumpopularitetensleksaker, inklusive elektroniska alternativ som pusseriaroller etc. Det finns mycket variation när det gäller vilket slags produkt som passar in i den metriska kategorin – styrning dem om din unges behov och energibehov.

 • -Krattors lurviga knubbiga banboll
 • -Musmattor & Slingor
 • -Pussel & Interaktiva Lekplatser

Stora: Stora katter slutligen avsluta pipelinen med Alltsom Omfamnade av speciella typer av stridsprodukt leksaker somsiver full sizemodeller med autentisk utformning etc gemensamma idén antagen nedan är att dejengan snabbt kan bli begränsad netbaserade format till skillnad fr andraarrangemangens anpassning, bland killig dessa annars. Du skullearalindra dig till att se llon maturitetsfortsatta styrka samtaletvring Leendondryckarenlsignaler rutan segsorna upapringarrifhin fel jo dessa stelmarirder.

 • -Realistisk bilburar & lastbilburkar
 • -Inre planeterums scenariobilar & flygplan
 • -Strid tankar & Farm Maskiner

Pris

Inomhuskatter är vanligtvis intresserade av leksaker som kan hålla dem sysselsatta och som aktiverar dem fysiskt och kognitivt. Med det sagt är det viktigaste att välja mjuka, säkra leksaker som inte kan skada eller störta katten. Dessutom kan priset på leksaken spela en roll i valet, så det är viktigt att veta vilka typer av inomhusleksaker som finns tillgängliga i olika prisklasser. Detta guide tar dig igenom några typer av inomhuskattleksaker som passar dina budgetbehov.

Budgetvänliga Alternativ

Kartonger: Enklaste och billigaste alternativet för innekatter! Kartonger med föga utrymme ger dem ett trygghet och stimulans – de gillar att putta med huvudet ovanpå eller snurra runt inne i boxen. Det finns massor av storlekar och slag av kartonger tillgängliga online eller på din lokala djuraffär för under 10 dollar. Använd en penna för att skriva några bilder på den blanka ytan för extra rolighet!

Cheap Bananas / Catnip: Billiga bananer/catnip bollar (1-5 dollar) har fantastiska egenskaper – de stimulerar inte bara kattens lojalitet, utan de är roliga att ha runtom sig! Dessa bananbollar rullar runtom i hela huset när katten försöker ta tag i den! All luft inuti bananbollen sugs tillsammans med indropade scaven fridfull catnippenler, vilket bidrar till mer stimulation/upphetsning till din whiskerhatted pal!

Medium Range Alternativ

Vergilaser / 2-i-1 Filt: I mellanprisområdet (10-20 dollar) hittar du en hel del söta 2-i-1 fantasier/vergilaser tillgängliga online – Katterna gillar dessa maskiner speciellt mycket eftersom de kan jaga laserstrålen runtom hela rummet samtidigt som de ligger på filten. Filtarna har ofta olika former / bilder tryckta på dem som kan hjälpa till att stimulera kattens visuella och taktila organ. Dessutom kan man introducera tecknifieringsskills som hjälper katten att lära sig och växa mentalt. För mer information om dessa uppgifter, se guidance for cats parenting som släpptes den 5 september 2021 av avdelningen för allmän välfärd och djurskydd i USA.

Säkerhet

Hitta en säker kattleksak är svårt. Varje gång du köper något till din katt, tänk på säkerheten. Katter älskar att bita, klösa och tugga. Kom ihåg att inte bara de friska och starka katterna ska skyddas, utan även de gamla och sjuka. Ta reda på vilka leksaker som är bäst för din katt, som håller dem både säkra och glada.

Kontrollera att alla delar är säkra

För att säkerställa att din katt har det säkra och roliga inomhuslivet som den förtjänar måste du hålla ögonen öppna för potentiell fara. Först och främst måste du se till att alla delar av leksaken, vare sig de är trådar, material eller fastsatt prydnad, inte kan skada katten.

Du bör se till att inga delar av leksaken kan orsaka choking eller tas in i katthuvudet. Små delar som knappar, tråd och smulor som kan brytas upp från leksaker ska hållas undan från din katt. Vid de flesta butiker finns det ett ordentligt utval av mycket tillverkade leksaker där ingredienserintyg visas på etiketten före inköp. Du bör även undvika billiga mailorderleksaker där materialineredienter inte listas tydligt på locket.

Kontrollera även att alla mekaniska delar är robusta och subbala – som batterier, styrenhet etc., och se till att de inte har nivåer som gynnar okontrollerad drift eller nya styrenheter. Det är viktigt att tekniska dead-man’s-switches skall installeras vilket innebär att motorn stannar sju sekunder efter inaktivitet. Denna funktion fungerar vanligen bara under belastning vilket gör det lite riskfyllt med elektroniska spöken, men leverantören hjälper ofta före inköp om deras produkt har inbyggd “no stop & go” switch.

Se till att du vaskar produkten regelbundet för att hindra eventuella infektioner i din katts hudveck samtidigt som den vistas runtom leksaken. Kontrollera regelbundet all slagen knappnålar och studsarpackning etc., justera de bestyckade maskinernas axlar en gång i veckan för maximal prestandaskydd.

Se till att leksakerna inte innehåller skadliga ämnen

Inomhuskatter har en tendens att tuggas och slicka på leksaker, så det är viktigt att se till att de inte innehåller skadliga ämnen. Förutom giftiga målningar, färgade plastbrickor eller verksamma beståndsdelar bör man vara uppmärksam på bly, nickel eller andra metaller som kan finnas i materialet som leksakerna är gjorda av. Lösa trådar eller små delar som kan lossna från leksaker, sömmar, knappar och knappnålar är också något du måste vara beredd på att hantera.

Kontrollera alltid produktetiketter noggrant för att se om materialet har testats för giftiga kemikalier innan du köper en leksak för din inomhuskatt. Det finns flera etiketter som visar säkerhetsrelaterade anmärkningar eller lagerhantering med de flesta produkterna. Om produkten inte har en etikett som anger materialets säkerhet kan du kontakta den distributören direkt. Se även till att leta upp eventuella dokumentation eller certifieringsfiler friskrivningsklausuler för livsmedels- och kemisk information om produktens sammansättning.

Se till att leksakerna inte är för små för katten

Några saker att tänka på när du handlar leksaker åt din katt är att försöka se till att leksaken inte kan missbrukas eller användas av katten på ett farligt sätt. Se också till att det inte finns små delar eller material som kan lossna som katten kan svälja.

En mycket viktig sak när du handlar leksaker till dina katter – ta reda på storleken! För små delar, som knappar eller smycken, flyter lätt runt huset och har stor möjlighet att glida ner gulvet under en lekstund. Detta är farligare för din katt, särskilt de med en vana av att sluka föremål de inte borde. Hitta leksaker som hjul och boldrar med en storlek lite större än huvudet på din katt (pannan). Det ger inte bara en mer realistisk upplevelse utan undviker också eventuella inandningsproblem som kan uppstå från föremål som kommer in i dina husdjurs luftvägar.

Om det finns detaljerade etiketter, instruktioner eller rengöringsspecifikationer tillsammans med produkten är det vettigt att följa dem noggrant! Var noga med att du tar bort alla luckor regelbundet, spola under tidiga betesmarker noggrant i varmt vatten och ta bort trasiga bitar från trasiga leksaker exakt som rengöringsproducenterna anges! Du vill att din katts lekopplevelse ska vara säker – sist men inte minst, glöm inte heller allsidigheten. Gibbon olika typer av tekniker / material / utrymmen begränsning gentemot ensamma roliga aktiviteter som hoppning / jakt / aubing. Det ger mycket variation samtidigt för ditt husdjur; till synes uttrakning

Förslag på kattleksaker

Inomhuskatter behöver aktivitet för att hålla dem sysselsatta och undvika tristess. Det finns många leksaker som kan hålla dem glada och aktiva. Dessa är utformade för att passa deras naturliga beteende. Följande är några förslag på leksaker:

Kattnät

Katter brukar tycka om att utforska, stina och kleta runt. För att hålla dem aktiva och underhållna över en längre period, behöver du ge dem möjligheter att utmana sina gränser.

En god möjlighet som kan ge underhållning år efter år, är montering av ett kattnät inomhus.

Kattnät inomhus ger katten en chans att utforska inomhusmiljön utan risken för farliga bilder och skador från designmöbler eller operasaker. Nätet tillhandahåller som standard trådspillningar för att stimulera deras naturliga instinkter, liksom sulaplatser för trötta nappar som de kan nia på medan de plattar upp sina spetsiga whiskers.

Förutom trampdynorna för katter fungerar enklare leksaker såsom rullande arken, interaktiva pusselkulor, tuggbitar eller veteblad garanterat mirakel för dem; men glöm inte de minsta detaljerna i sitt liv – produkter som kammar och massager, flockade figurer av djur och lekbollar gavlehastigheter – om du vill ha mer innan dess horisontella bana lite mer intressant och lockande!

Det finns gott om separat tillgängliga leksaker från flera olika leverantörer på marknaden specifikt gjorda för diverse behov av hushållets små husdjur. Använd din yrkesmässiga fantasi och inkorporera det i ditt inomhuskatts liv!

Kattmatta

Kattmattan är en favorit bland katter, eftersom det är ett behagligt sätt för barnen att få motion och träna benmusklerna, samtidigt som de får använda sina skickligheter i jakten på godis.

Nivån kan variera beroende på om den har flera våningar eller steg och krypa genom de smala springorna som ibland finns inbyggda. Det finns många olika typer av mattor tillgängliga, från vanliga mattor med fröjd av alla vinklar till uppackningsmattorna med dolda bitar inuti.

Kattlåda

En kattlåda är ett måste för inomhuskatter. För att hålla katten bekväm rekommenderas att ha en låda som är stor nog för djuret att anpassa sig och göra sin verksamhet – oavsett deras storlek eller raser. Försök att välja en låda som har en schysst lucka eller ett lock så att katten kan ha lite privatliv när den vill det.

Det finns flera typer av matalar som passar olika behov för din katt, inklusive motoriserade sopare, elektroniska matningsdon och leksaker med drycker. Motoriserade sopare (eller ‘sippors’) ger dem stimuleringen i form av fiske-inspirerade lekar mitt på dagen. Sipper är tillverkad för att vara robust, gulvfäste och även miljövänligt anpassad med pappersfilter.

Dessa motoriserade leksaker är bra alternativ som inte bara bjuder in undanhållande, utan även massor av aktiviteter – ett bra sätt att hjälpa din inneboende val kan ha roligt och minimera stress i dagarna! Bildelar av vatten automatiska drinkare ger dina husdjur en annan unik möjlighet till stimulation; de anpassade modeller ger friskt vatten samtidigt som de rena delarna motstånd genom trageln när de dricker upp det.

Kattgrind

Kattgrindar är det bästa sättet att kontrollera vilka stunder du låter din katt göra utomhus. Eftersom de kan placeras vid varje ytterdörr inuti hemmet förblir katten säker innehavare tills den är redo att följa med dig ut på promenad. Kattgrindar kan också hjälpa till att hålla andra husdjur eller småbarn borta från din älskade kompis. Kattgrindar kommer i alla storlekar, former och material som passar dina behov. Det finns olika typer av grindar som trä, metall eller plast som vanligtvis uppfyller samma syfte – att motverka att ditt husdjur undslipper!

Kattstänger

Kattstänger är ett säkert sätt att hålla katterna sysselsatta. De är stora, ofta försedda med scenfaktabit och mynt samt burlar och trådar som fungerar som foderplockare och leksaker för katterna. Det finns en mängd olika kattstolvar tillgängliga, alla med olika funktioner. Mer sofistikerade stolpar har ofta ett stort antal olika ramar, platformer, gungor och tunnelbanor avsedda för nöjen. Genom att ge din katt ett utrymme att delta i stimulerande aktiviteter kan du minska stress och hjälper henne att anpassa sig till livet inomhus.

De entrénda katter har en tendens att bli lite övernöjda istället för glada över sina rena livsstilar, vilket kan leda till otrevligheter som aggressivt beteende, toalettträning, odling av cannabis etc., men en regelbunden rutin av lekpartner (och dagliga skalkag) kan lindra detta problem betydligt. Katter som tillbringar tid på tallrikar har visat sig ha mindre stressnivåer samt mer positiva sociala interaktioner med andra familjemedlemmar – precis som om de hade haft god motion!

Kattstolpar finns i ett brett sortiment av storlekar och funktioner – inklusive golvetspelare me plastbitar med smicksaker trimmat orkesterombonad moderatell sedan upplysta tropisk avellanad. För yttre hemma-katter kommer deras skyddande rutevandrarvarv oftast monterbar outdoor-modeller – inklusive trampolinformade design-fungerande vattenbekrantersamson vuxna modeller med inbyggdhemliga fordringen ra ibageringshallen planchefstrostarbeiter ladaetc., titt monteras framför en utvald ytkonstruktion i terrassen eller på verandan.

Vissa rekommenderade kattstols-modeller inkluderar:

 • Kattstolpar med foderstationer och leksaker.
 • Kattstolpar med flera nivåer, gungor och tunnlar för din katt att utforska.
 • Kattstolpar med klädda inredning, rampar och sovplatser, så din katt kan känna sig bekväm och trygg.
 • Kattstolpar med aktivitetscenter och multi-leksaker som hjälper till att hålla kattens sinne skärpt och hennes kreativitet igång.

Alla dessa olika kattstolpar erbjuder ett bra sätt för katter att träna, utforska och ha roligt i hemmet. I en värld där inomhuskatter är allt vanligare, ger en kattstolpe din katt möjligheten att leva ett utvecklat liv och utforska olika delar av ditt hem.

Vanliga frågor

1. Vad är de bästa kattleksakerna för inomhuskatter?

Det finns många olika typer av kattleksaker som kan passa för en inomhuskatt, inklusive kattleksaker med kattmynta, kattleksaker som kan hänga upp på en dörr eller på en vägg, interaktiva kattleksaker med laserpekare, kattleksaker som ser ut som små djur eller fåglar, och mycket mer.

2. Hur vet jag vilken kattleksak som min katt kommer att gilla bäst?

Det bästa sättet att veta vilken typ av kattleksak som din katt kommer att gilla bäst är att testa olika typer av leksaker och se hur din katt reagerar på dem. Varje katt är unik och har sina egna preferenser när det gäller leksaker, så prova och se vad som fungerar bäst för din katt.

3. Var kan jag köpa kattleksaker för min inomhuskatt?

Det finns många olika ställen där du kan köpa kattleksaker för inomhuskatter, inklusive djuraffärer, stora varuhus och onlinebutiker. Se till att välja en butik som erbjuder högkvalitativa kattleksaker som är säkra för din katt att använda.

4. Hur ofta bör jag byta ut min katts leksaker?

Det är en bra idé att byta ut din katts leksaker regelbundet för att hålla henne intresserad och engagerad i lek. Byt ut leksakerna när de börjar bli slitna eller om din katt inte längre verkar vara intresserad av dem.

5. Kan jag göra mina egna kattleksaker?

Absolut! Det finns många olika DIY-kattleksaksprojekt som du kan prova för att skapa kreativa och roliga leksaker för din katt. Se bara till att använda säkra material och följ instruktionerna noggrant för att säkerställa att leksakerna är säkra för din katt att använda.

6. Vad ska jag tänka på när jag väljer kattleksaker för min inomhuskatt?

När du väljer kattleksaker för din inomhuskatt är det viktigt att välja leksaker som är säkra och hållbara. Se till att undvika leksaker med små delar som kan lossna och bli en kvävningsrisk för din katt. Tänk också på din katts personlighet och preferenser när du väljer kattleksaker.