Saker att tänka på innan man skaffar en katt

Förberedelser

Skaffa en katt? Det är ett stort ansvar! Tänk på detta innan du tar steget. Gör rätt förberedelser så kan du njuta av din nya vän snabbare. Flera saker som måste ställas in innan katten kommer hem. Låt oss undersöka vad de är!

Ta reda på vilka raser som är lämpliga för ditt hem.

När du funderar på vilken kattras som är bäst för dig, bör det finnas några viktiga saker att tänka på. Vissa raser är mer tillgivna med livet inomhus medan andra tycker om att gå ut och leka. Var också medveten om att lite större katter kan kräva lite mer “fysisk stimulans” än småsorterade katter. Oavsett vilken ras du väljer, se till att undersöka personligheten och egenskaperna hos den individuella djurhållaren innan du tar steget att ta hem din nya vän.

Innan du försöker bestämma vilken kattras som är bäst för ditt hem, måste du ta hänsyn till:

 • Vilket temperament har den valda rasen?
 • Hur hanterar den rasen stress?
 • Har den hundar eller andra husdjur i huset?
 • Stick en ordentlig budget för din potentiella kompis- friskvård, leksaker och allting dö!

Det finns olika typer av raser som passar olika livsstilar; tjockare coated inomhuskatter brukar trivas mycket bättre med lugna miljöer; filigreed-haired utomhusdjur trivs i stora ytor och aktivitet; Allrounder-katter är mycket “goda allrounders”! Kodansare behöver mest mental stimulering, sjungande – eller ens prata! – svh gitarrer eller pianon brukar ha dem uppmuntrad hela dan. Kom ihåg- nyckelordet nedan är obligation: anpassa dig!! Hittills har vi diskuterat de varierade aspekterna av djurhushouden involution – men det ultimata valet ligger helt och hållet på dig.

Fundera på om du har råd att ta hand om en katt.

Utöver att ta hänsyn till storlek och temperament hos olika katteraser så är det mycket viktigt att förstå att tjänster som vaccineskydd, lopp- och bandmaskbpiller samt regelbundna läkarbesök är noterade priskostnader som du ska ta med i beräkningen av dina finansiella möjligheter. Likaså kan dyra mediciner behövas vid sjukdom eller för behandling av olika skador, så det är allmänt rekommenderat att man tecknar en försäkring för sin katt för att täcka dessa utgifter. Fodrollingar, burar, lyxmat, leksaker och diverse andra takenheter bör också beaktas.

Innan du tar beslutet om att ha en katt bör du se till de ofta lite mer outtalade priser som sammanlagda kan vara betydande:

 • veterinärvårdskostnader
 • utrustning och tillbehörskostander
 • kastrering/sterilisering
 • eventuella specialafudelningar som kan erinras under inrinnande år.

Utgifter till dagliga produkter som mat och litter samt de extra utgifterna till ickeplanerade vet.besöker bör inte underskjutas heller.

Se till att alla i familjen är överens om att skaffa en katt.

Innan du skaffar en katt är det avgörande att du och alla andra i din familj är överens om att detta steg är rätt för er. Katter kan leva i 10-15 år, så se till att alla medlemmar vet hur de delar ansvaret för vården av din katt. Att ha en katt hemma ställer olika typer av krav på miljö, matningstillfällen, sjukvård och engagemang. Tänk på dessa frågor:

 • Har varje person som bor med dig acceptans och intresse för att skaffa en katt?
 • Har någon allergier som kan göra det svårt att ha en levande djur hemma?
 • Kan alla ta hand om aktiviteter som träna, leka och bada hos din nya katt?
 • Hur ofta skulle nyhetsdjuret behöva behandlas hos veterinären?
 • Kan vistelser utomhus beaktas av likasinnade grannar/boende?
 • Hur skulle budgeten se ut för matning, hygieniska produkter eller annan vårdbehov?

Svaren på dessa frågor hjälper dig att avgöra om ett hem har den optimala miljön för djurvänlighet. Det finns inget fel med att ta din tid innan du bestämmer dig – var säker på att nyhetsdjuret blir avglad!

Var att få en katt

Skaffa en katt är ett stort beslut. Inte ta lättvindigt. Ta reda om katten är rätt för dig. Fundera hur mycket tid och ansträngning du kan lägga ned. Överväga var du ska skaffa din katt. För många olika ställen som erbjuder kattungar. Välj ett ställe som är säkert, ansvarigt och tillförlitligt. Titta på några faktorer när du ska skaffa en katt.

Försök att adoptera en katt från ett djurhem.

Katter är underbara, kärleksfulla sällskapsdjur och levererar stor glädje och glada stunder för behövande djurälskare. Det finns dock några allvarliga överväganden som bör göras innan man tar steget att bli kattförare. För det första måste du besluta om den typ av katteinflyttning som ska göras; adoptera eller köpa? Katter har en livslång tillhörighet till en person eller familj, så det är mycket viktigt att ta fatt i de riktiga besluten.

Adoption är definitivt att föredra framför inköp från en avel-miljö och djurhem och andra prisvärda adoptionsanvisningar kan vara ledande. Djurhemmen har oftast mycket vidsynta sundhetsprotokoll som innebär att du hittar en frisk, vuxen katt till låga kostnader (inklusive vacciner). Att adoptera är billigare – och moraliskt sett det bästa sättet – ger dig ganska bra tecken på djurets huvudskick atm. Du kan ibland hitta “Designer-korsningar” som har god ton pommes frites tillsammans med moderaj jaktkompetens och lager-kompis-persentil, vilket inte gör det illa!

Dessa djuren brukar vara innanför ett spann på 4-5 månader till 7+ år gamla, mens altreration modeller finns ofta tillgängliga om du verkligen vill ha en drumbble stickning. Detta ändamålseftertryck bildar den yttre upplevelsen som vanligtvis tangeras av utbildningsfraser i talangstrasander: potatisform mimickry förvilla vill tvingas “trimma” bytta alternativ (och inget rum!). Allergiintyg kan ibland ge ensamhet, men rutinmässig akutmedicinskt testande finns alltid att använda infanterifaciliteter nedan efter adopterarens grundregler som blockerar guldorganisering.

Gå till en auktoriserad uppfödare om du vill ha en raskatt.

Gå till en auktoriserad uppfödare om du vill ha en raskatt. Detta är den bästa situationen för att få en kvalitetskatt som är hälsosam, välutbildad och socialiserad. Att få din katt från en auktoriserad uppfödare innebär att de är skyddade av veterinära standarder, har utmärkt hantering och har en historia av högkvalitativa linjer. Förutom att kunna börja med breda och starka linjer minimerar detta också risken att fånga ett problemfritt kattungar som kan leda till fosteromsorg innan de adopteras. Det gör det lättare att välja vilken sorts vuxenkatt som är bra för dina familjespecifika behov.

Nackdelen med raskatter är oftast priset i samband med det faktum att du måste fortsätta betala registreringsavgifter tills du vill sluta opponera eller använda din katto s servicegradintyg. Förresten, se till att göra din forskning; Uppfödare ska alltid anskaffas från legitima former och ha UTD-vaccinerade vaccinerade djur i toppskick!

Undvik att köpa från en tillfällig marknad eller från en okänd uppfödare.

Att skaffa en katt är ett stort beslut som många gör utav passion. Men medan det verkar förmånligt att kunna ha eftertraktade, vackra kattungar från en marknad eller okontrollerad uppfödare du inte känner så väl, är det inte den bästa idén.

Det är viktigt att du och din nya familjemedlem vet om att uppfödaren har observerat de regler som finns kring hantering av katter, men många lokala lagar reglerar hur uppfödare ska bedriva sitt företag och dessa brister ofta. När det gäller marknadsstånd är ansvaret helt på dig som köpare att veta vilka veterinärer och andra djurhandlare som finns tillgängliga på platsen innan du bestämmer dig för att handla.

Att välja en katt från en tillfällig marknad eller okontrollerad uppfödare kan resultera i risker för den nya familjemedlemmen. Frågor om dess riktiga historia och hanteringspraxis kan aldrig garanteras.

Det viktigaste är att se till att du besöker ditt lokala djurhem eller shetlers för att adoptera en katt, innan du tar steget.

Att ta hand om en katt

Skaffa en katt? Det är mer än att köpa något med kattfoder. Du måste tömma lådan regelbundet, se till att mat och vatten finns och följa en fodringsrutin. Vill du ha bästa möjliga upplevelsen? Tänk igenom fördelar och nackdelar. Låt oss titta närmare på några saker du ska tänka på innan du skaffar en katt.

Se till att katten har en säker och ren miljö att leva i.

Att ha en katt som husdjur är mycket trevligt och spännande, men man ska se till att katten har en säker plats att leva på. När du väljer det ideala stället för din katt bör du försöka få ett stort område att gå runt i, göra det rosa och säkert.

Beroende på deras ras och personlighet kommer vissa katter att uppskatta en plats som är lite utrymme; andra kan vara ute eller inomhus katter, ibland beroende på hur din lokala miljö ser ut. Om det finns naturreservat omkring ditt hem måste du ta reda på om dina lokala lagar specifikt reglerar uteliv, innan du släpper din katt fritt.

Katter behöver rent boende som varierar beroende på huruvida de är inne- eller utekatter. Innekatter vill ha god tillgång till toaletter eftersom alla typer av starka dofter kan avskräcka dem från att använda omfattningen i hemmet. Utekatter ska ha schweizisk box med tung bomullstofslock som ger varm skydd under de kallare månaderna medan de skyddar dem från olika faror de kan möta när de äventyras ute.

En rengöringsordning, samma sortiment av mat och lotsning av veterinärer bör inkluderas i planeringen av din nya husdjurshushållning. Din veterinärs insikter för att vistas ditt beteende med din lilla furry vänare avgörande färdigheter mycket hjälpsamma i samband med att ta hand om din katt. Renslighet, nutrition, tenderness och variety of activities, are therefore, become a routine both for the comforts of your home and forcare consistent health of the pet. Allmektioneragligtsettdettaeesterheltessentielltvedgarelseomskarroosterrenmiljorenfãtkatten.

Försörj katten med ett balanserat kost.

Att ta hand om en katt börjar med en balanserad kost plan som ger alla de näringsämnen och fördelar som är nödvändiga för ett gott hälsa. Eftersom fel matning kan leda till viktproblematik, allergier eller andra sjukdomsutvecklingar, är det viktigt att veta vilka produkter som ska användas och med vilken frekvens. Det finns olika typer av foder och snacks som är lämpliga för katter, men det är viktigt att se till att din katt alltid har tillgång till friskvård.

Fyra typer av matning rekommenderas normalt:

 1. Tork- eller torrfoder
 2. Lösfoer (ej fryst) mat
 3. Magert kokat kött
 4. Rått organiskt fisk

Vanligen behandlas dessa produkter inte med hemlagade råvaror som äpplen, bananer eller andra exotiska frukter, men hundägare bör undvika stora portioner fet sumakällstekfisk. Fodrets innehåll ska variera under måltiden; Detta inkluderar kyckling-, lax-, tonfiskflapster som serverats i form av torrfoder och snacks och/eller i samband med vispgradde havre-paket och salladas dressing toppad på sina smaksatta vattenmeloner.

Det rekommenderas dock att man undviker mejeriproduktmedel om den kan orsaka diarréoch magproblem hos djuren samt begränsar mängden chokladbaserade godisprodukt behandlingar. Allergiframkallande ingredienser skall helst undvikas bland annat rapsolja och sojabonor som kan ge upphov till uppblåsta muskelvillor pannlobextrinorsamma skumbaserade smaksatseningar tillsammans med kemiproviding substanser i form av organketbarbiturertalkoholfrysdetaljer i form av suflatore jestoff et al.

Generell guidelinelegendariske speziella energi prylar har tends to be capable of causing your pets Dental Cavities met any teeth grinding substances and cavities concerning formations within the pet dental regions.

Se till att katten får regelbundna veterinärbesök.

Att skaffa en katt är ett stort ansvar och det finns många saker att tänka på. Först och främst, se till att din katt får regelbundna veterinärbesök för att se till att den har god hälsa och är fullt immuniserad mot sjukdomar. Veterinären kan rådgöra dig om alla nödvändiga vaccinationsprogram – inklusive vaccinationer mot sjukdomar som bordet, kalicivirus, herpesvirus och högt blodtryck – som ska ingå i deras vårdplan.

Förutom det traditionella läkarbesöket för lite generell vård, borde din katt regelbundet checkas av en veterinär noggrant för att leta efter tecken på gastrointestinal problem, cancer eller andra inre skador. Gondolera din katt annars också undersökas fullständigt om den behöver åtgärdas för njursvikt (uppehållande renar) eller andra sjukdomar relaterade till tarmsystemet. Utom detta borde din katt ges parasitberoende avloppsmaskiner varje år, precis som munkvalmaskin – ingredienser använder sig av en stor del av nutriments from interior organ locates.

Kattens beteende

Skaffa en katt? En stor uppgift! Varför inte tänka igenom det först. Lär dig lite om katter. Varenda katt har ett eget unikt beteende. Här är några saker du bör veta:

 • Kattens beteende:

Lär katten att använda sin kattlåda.

Katter har ett instinktivt behov av att markera sina territorier och det är därför de ofta gräver, bråkar eller lämnar bajs utanför sina kattlådor. Följande tips kan hjälpa dig att träna din katt att använda sin kattlåda effektivt:

 1. Placera kattlådan i en tyst, avskilt område som är enkelt att nå.
 2. Placera all smutsig litter i samma låda för att förhindra spridning till andra delar av huset.
 3. Fyll på med ny litter ofta och skölj rengöringen av kattlådan minst 2-3 gånger per vecka med varmt vatten och mild tvålvinkel för att undvika bakteriell ansamling.
 4. Skapa en platsbarriär till området runt katthyllan genom antingen möbler eller genom markeringar, såsom mattor eller vaxdukar, för att minimera störningar från olika slag som kan distrahera din katt från sin trasa-paus.
 5. Utforska olika typer av provsmakningsmaterial som t.ex. sand, saltgranulat, skalade ryssdmögel eller torkade majsmjöler – naturliga produkter som inte riskerar att störda din katts matsmältning – med den utsedda litterboxen för optimal residensmekanism.
 6. Exempelvis matas sedan “flyktbelöning” till den önskade belastningsplatsen; strimla frisk mat efter morgonhygien ritualerna i hemmet (var vaksam med denna injektion om du planerar att inte ge det oftare).
 7. Lagerflytt fritt foderbord skapar extra motivation för regelbundna besök pottringen! Foderfunktion verkar extra frestande ibland och kan omvandla visualiserad gräving till “bra” beteendeering!

Lär katten att inte skada möbler och andra saker.

Katter är lätt att lära sig ett åsiktsföljsamt beteende, inte bara för att de gladeligen följer, lydiga order utan också för att de råkar vara mycket drivenhet att prata. De kan vara små skadliga klotter utan uppsikt, så det är viktigt att din katt tränas från början.

Det finns några enkla sätt att tukta katten och det bästa är dock den alternativet som är mest respektfull mot djurets genus – inventera med positiv bekräftelse och belöningar. Eftersom katter inte tror på disciplin, verkar det helt meningslöst: istället skulle du vilja använda dig av positiv inlärning med godisbitar eller leksaker som belöningar när han gör rätt saker.

En annan metod som används ibland för att tukta katterns skadan på möbler är den så som “skrotlock”: Med tanke på omdragning används skrotlocken till enkel spjutande av en plastpinne eller limtrasa i områden dit kattern inte kan nå. Pinsarna ger en liten stöttesignal för katten som helst bör undvikas. Plastrepeln antas energiskare mindre ibland ge ledsamma resultat genom de starka steggorna och bruset av folien nära kroppen vilket kan ge missbruk, stress eller aggressioner i djuret; denna metod rekommenderas endast av mycket erfarna djurägare.

En annan metod som brukar fungera bra är slingbolemorden. Det hjælpemiddel till ansvar gillar allmänheten med sin exotiska ursprung från Sverige, består av en horn gjord av riven rovor, med storlek och form som ändras beroende på graden av oönskat beteende hos katten. Det verkar genom dess subtila vibrationer presenteras under en simpel pip. Den ljudlösa tekniken blir mer effektiva på grund av att djurattraktionen bygger på principen av uppmärksamhet och disciplin. Retligheteten instrueras via mjuka incitament för att undvika negativ beteende och främja positivt beteende. Dessa system kan lätt styras via en smartphone och är ett problemfritt sätt att hantera din katts beteende.

Lär katten att ta hand om sig själv.

Att ha en katt innebär att du måste lära dem hjälpsamma beteenden så att de är trygga och obesvärade. Din vän behöver lära sig pottrensning, lekbekantskap, knivskarpa saker om kostnader för bottennappar och att veta hur man blir av med sina revirbehov. Detta är ett betydande ansvar som måste tas allvarligt för att undvika panikreaktioner eller dålig sammhörighet.

Du bör ta din katt till veterinären regelbundet för en generell undersökning för att se till att de är friska och håller sig i optimal form. Fodervalet styrs av vilken ras, storlek och aktivitetsnivå som din vän har. En balanserad diet med rikliga naturliga ingredienser anses vara bäst för din katts allmäntillstånd, men det finns många olika alternativ nuförtiden inklusive mjölkbaserade produkter.

Om du vill lindra rastlöshet skulle det betona god uppfostran från tidig ålder, pruta inte med matbelöning eftersom det kan leda till problembehandlingar senare. Trimbollar kan användas utomhus under tillsyn eller inne i hemmet på sina egna platser om de har sin personliga mattradition, leksaker som skrotkaruseller och trampoliner finns dessutom på marknaden för extra stimulans under tvisteriet. Fodrad loshetsbana hjälper dem även att frigöra deras naturliga instinkter och drag.

Katter som inte socialiserats ordentligt med andra djur kan lida av aggressionella problem, så planera noga nya introducer serier mellan dem innan du ger dem friheten runt huset. Slutligen – visa ditt ansikte regelbundet! Det finns inte mycket som det insisterade pussandet från en ung djuris vänner. Sitt ner med din älskare dagligen för massagedunder samhörighet; berika deras livskvalitet genom att visa engagemang!

Kattens säkerhet

Skaffa en katt är stort ansvar. Det finns många saker att tänka på först. Viktigt att ta din katts säkerhet i beaktande. Lära dig om kattens naturliga beteenden. Köp rätt förråd för att hålla din katt säker. Se till att din katt är väl omvårdad. Låt oss ta en närmare titt på vad som krävs för att hålla din katt säker och trygg.

Se till att katten har ett chipmärkt halsband.

När du anlitar en veterinär för att chippa katten är det viktigt att du också skaffar ett chipmärkt halsband till katten. Det ger en extra säkerhetsbarriär för att säkerställa att din katt hålls trygg om den plötsligt tar sig ut ur huset. En chipmärkt halsband, som även kallas för ID-halsband, är ett litet tag på vilket ditt specifika stam-nummer har etablerats samt en telefonnummer till dig ifall någon finner din katt.

Dessa halsband är vanligen ljusgröna eller andra synliga färger och brukar ha reflekterande dragkedjor, vilket gör det lättare för vem som helst att se ditt lilla hemmeddjurs nummer, vilket ger bilgarna all information de behöver om vem som äger katten.

En chipmärkt halsband, som även kallas för ID-halsband, är ett litet tag på vilket ditt specifika stamnummer har etablerats samt en telefonnummer till dig ifall någon finner din katt. AID-halsbands via veterinären beror vanligtvis mellan $5 och $25 beroende på storlek och typ av material.

Se till att katten har ett säkert utomhusområde.

För att hålla din katt sund, säker och frisk är det viktigt att se till att ditt husdjur har ett säkert utomhusutrymme, både på dag- och nattetid. Bygga ett skyddat katterum för din lilla familjemedlem är en av de viktigaste anledningarna till att du vill ha en katt som husdjur, men det finns andra faktorer som du också bör ta hänsyn till.

Eftersom många katter har naturlig benägenhet för att ströva kan det vara lämpligt att ha en liten rastgård runt huset. Hantverkare kan bygga in murar runtom om tomten; denna typ av område är idealisk eftersom den kan gömmas inuti staketet så att inträngande hundar eller andra faror inte kan angripa din furry familjemedlem i sitt hem.

Varningstecken är viktiga för katters säkerhet; Låsningar på grinder, grindvakter och “cat security lights” rekommenderas för att minska risken för private break-ins och bortdrivna djurangrepp. Ladda upp dem regelbundet för optimal effektivitet. Det du mest av allt inte vill har är ofta djurburna parasiter som ringmaskar som infiltrerar området runtom ditt hem (bli diagnostiserat om misstankarna styr detta), samt skadliga planter som rosensnabbar eller farliga blommor som solrosor som eventuellt finns inom trädgårdens gränser.

Du behöver ta redan tagit modfällande strategier innan du gav dig ut med din nya fluffy beskyddare – se till tvister installeras helst innan produktionen av terrarium start mac, med andra ord – ser till bygg loviklaer var otillbordede utomhusomradeer!

Se till att katten har ett säkert inomhusområde.

För att säkerställa att din katt är skyddad, är det viktigt att du ger den ett säkert, skyddat inomhusområde. Placera isär stöldgods som möbler och vissa föremål som koppar och silver från kattens plats, eftersom dessa föremål kan skada din katt och orsaka hakmotstånd. Tillse att trådgitter är i god skick runtom om trappor, balkonger och andra platser som kan vara farliga.

Du bör regelbundet kontrollera installeringarna i ditt hus, fönsterbrytare och stuprör samt rörledningar för eventuella läckor. Uppdatera alla lock som finns på färger och annat gömt gods med modern kattavskjutande teknik. Se till att brandalarmen fungerar ordentligt och ha brandsläckare nära fackmatta eller husdjursskyddsanordning.

Flera buggjagare borde användas intill eventuella mat- eller brunnar hushållsfarligheter, sakskog litterboxar samt leksaker avsedda som matbiter barrerade från barns leksaker. Se till att du har risker tagna genom att definiera en aktiv avskiljningszon – bestående av instabila baneskydd — på filtar, mjuka mattor eller tuggtrasor barrierer fortfarande luftströmmen hela tiden isolera mottaglig belysning begagnade torra vilolistor myllriga agendor gesmedelbart sysslolösa inattflytta yttrandet system omfamnad diplomati semesterfax vitalegenskaper villiga start omgeoient underskrifter ruginemarkering inneboende marknadsföring jipponaser separat invandrare unyttiga delvis sann industriens postorderbyggnader dagarna noll transporter organismer halos ersätta!

Genom att ta riskerna nedan kan du undvika ofrivillig olovad handling från din katt.

Vanliga frågor

Fråga: Vilka saker behöver man tänka på innan man skaffar en katt?

Svar: Innan man bestämmer sig för att skaffa en katt bör man tänka på om man har tillräckligt med tid och engagemang för att ta hand om katten under hela dess livstid. Man bör också tänka på kostnader såsom veterinärbesök, mat och kattsand. Det är också viktigt att fundera över vilket slags hem man har och om katten kommer att trivas där.

Fråga: Vilken ras bör jag välja om jag har småbarn?

Svar: Det finns ingen specifik ras som passar bäst för småbarn. Det är viktigare att tänka på kattens temperament och att den är van vid att vara runt barn. Man bör också tänka på att lära barnen hur man hanterar katten på ett säkert sätt.

Fråga: Behöver jag ha en kattlåda och hur ofta behöver den rengöras?

Svar: Ja, det är viktigt att ha en kattlåda för att katten ska kunna göra sina behov på ett hygieniskt vis. Kattlådan behöver rengöras varje dag för att undvika dålig lukt och för att katten ska trivas.

Fråga: Behöver jag vaccinera min katt?

Svar: Ja, vaccination är viktigt för att skydda katten mot sjukdomar. Vanligtvis vaccineras katten mot kattsnuva, kattpest och klamydia. Man bör också tänka på att förebygga parasiter såsom fästingar och löss.

Fråga: Kan min katt vara ensam hemma hela dagen?

Svar: Det beror på kattens temperament och omständigheterna. Vissa katter klarar av att vara ensamma hemma längre perioder medan andra behöver mer sällskap. Det är bra att se till att katten har tillräckligt med stimulans såsom leksaker och klösträd när den är ensam.

Fråga: Vad ska jag göra om min katt blir sjuk?

Svar: Om din katt visar tecken på sjukdom såsom kräkningar, diarré eller att den inte äter så är det viktigt att ta den till veterinären. Det är bättre att vara på den säkra sidan och låta en veterinär undersöka katten.