Egenskaper och personlighet

Den norska skogkatten är en mycket trevlig och tillgiven familjemedlem. Kattrasen passar utmärkt för familjer där även mindre barn finns, men naturligtvis fungerar den minst lika bra för par eller för den som bor ensam. Ett stort plus får denna kattras för att den ofta är mycket glad, vilket kan vara en anledning till att rasen blivit så populär som den faktiskt har.

Har du funderat på att skaffa dig en norsk skogkatt kommer du inte att bli besviken. Det spelar ingen roll om du har katter sedan tidigare, eftersom rasen går utmärkt ihop tillsammans med andra katter och djur. Till skillnad från många andra kattraser så är den norska skogkatten väldigt orädd av sig. Det är nämligen nervositet och rädsla som kan vara en stor bov i dramat när det kommer till att föra samman en katt och ett annat djur. Detta är något man alltså slipper med norsk skogkatt!

Med det sagt kan den norska skogkatten bli ett mycket bra tillskott som alla i familjen kan ha stor glädje av.

En annan egenskap som den norska skogkatten besitter är att den mer än gärna tyr sig lite extra till en specifikt utvald familjemedlem. Det går omöjligt att säga vem katten kommer att ty sig till, men det kan vara ett barn, en vuxen eller kanske till och med ett annat djur. Deras intelligens gör katterna enkla att hantera och det går även bra att lära katten vissa typer av trick, t.ex. att gå i koppel eller specifika lekar.

Ute eller inne?

Generellt sett brukar man säga att den norska skogkatten är en utekatt, eller att den åtminstone ska få tillgång till en uteplats eller en trädgård att vistas i. Det råder väldigt många delade meningar om ämnet och vissa menar att kattrasen passar lika bra inne som ute. Har man möjlighet att låta katten vara ute med jämna mellanrum så är detta naturligtvis alltid att föredra!